En 1985 la Diputació de València inicia una experiència lúdica i educativa per a potenciar l'amor al teatre i l'opinió crítica dels més xicotets.

Així naix l'Escalante, situat en el carrer Landerer de València. A partir del 1989 es consolida i àmplia el projecte i es creen festivals, cicles i gires que porten les nostres produccions per tot Espanya, incidint en la faceta pedagògica i creant propostes d'activitats per a abans i després de les representacions.

En 1995 es crea una Escola de Teatre on adults i xiquets reben formació en el Taller, l'Aula, l'Escoleta i especialitats teatrals. A partir d'eixe moment, es decidix conformar el projecte com a Centre Teatral, i se li afig un Espai d'Exposicions, on es podrà conéixer tot el procés de creació teatral.

Esta experiència, única a Espanya, amb prop de dos milions d'espectadors, 35 espectacles realitzats i més de 5.000 representacions, ha rebut nombrosos premis i reconeixements, entre ells el Narcís Blanc de l'AAPV, el premi Coherent de l'AVETID, el premi extraordinari de la Crítica Teatral Valenciana, tres premis MAX, dos al millor Espectacle Infantil d'Espanya i un al millor vestuari, així com la Medalla de Plata de les Belles Arts del Ministeri de Cultura.

 >>> www.escalantecentreteatral.com

 

 

 

 

Organigrama Consulteu ací l'organigrama de l'Escalante Centre Teatral.
Responsable Punxe ací per a vore les dades del responsable de l'Escalante Centre Teatral.
Diputada delegada Sra. Rosa Perez Garijo. Vegeu-ne més.


Imatge tornar enrere