Evolucions Projecte Sona wifi

 

Missatge important: Si fins al dia 31 de Juliol de 2017 tenia contractat el servici d'internet amb l'anterior operador de la xarxa de Diputació, per a poder continuar tenint accés al servici, ha de contactar amb Netllar, el nou operador, en el telèfon 960 038 052.

 

Atés que les comunicacions són una matèria subjecta a canvis, l'actual corporació de Diputació ha negociat amb l'empresa adjudicatària una sèrie d'evolucions per a actualitzar el projecte “Sona la Dipu, València Província Wifi” i alinear-los amb les necessitats actuals, tant dels Ajuntaments, com dels seus ciutadans.

 

Les evolucions que s'han acordat són les següents:

 

Canvi d'operador d'explotació:

L'empresa adjudicatària, amb l'objectiu de donar un nou impuls al Projecte d'explotació de la xarxa Sense fil Provincial de Comunicacions de la Diputació de València “Sona la Dipu, València Província Wifi”, ha procedit a canviar l'operador titular d'esta xarxa, sent el nou operador triat l'empresa NETLLAR S.L., empresa del grup NETHITS TELECOM, un operador de telecomunicacions valencià amb àmplia experiència en este sector i amb presència nacional. Este operador de telecomunicacions compta amb 10 delegacions franquícia a la província de València des de les quals s'atendran a tots els municipis i fa possible posar a disposició dels municipis i els ciutadans un servici de proximitat, amb una resposta àgil i personalitzada.

 

NETLLAR i les empreses del grup NETHITS TELECOM, acumulen més de 10 anys d'experiència en la integració i gestió de sistemes de telecomunicacions, amb cobertura amb xarxes d'alta capacitat en poblacions que tradicionalment han estat en bretxa digital

 

El nou operador, NETLLAR i les empreses del grup NETHITS TELECOM, dins del catàleg de servicis avançats a Ajuntaments previst en el contracte, posarà a la seua disposició un nou portfolio de solucions tecnològiques de telecomunicacions i de servicis de valor.  Com a empresa integradora de tecnologies, està a disposició dels Ajuntaments per a brindar la possibilitat de desenrotllar i implantar un projecte integral en matèria de telecomunicacions, adaptat a les necessitats del municipi.

 

L'interés comú de tots els implicats en este Projecte, és aconseguir potenciar l'ús de la xarxa sense fil, mantindre i millorar-la perquè en un futur pròxim puga servir  “d'autopista” per a oferir a través d'ella nous servicis de Smart City, servicis que es podran implementar gràcies al desenrotllament d'un projecte d'esta naturalesa en què es troba involucrada la Diputació en l'actualitat.

 

La data en què es produirà el canvi d'operador serà l'1 d'agost, data en què el nou operador es farà càrrec de la xarxa. Aquest canvi no generarà cap canvi en el servici d'aquells que ja foren clients de la xarxa, únicament hauran de formalitzar la seua situació amb Netllar en el telèfon 960 038 052.

 

Augment de l'amplada de banda en la seu de l'Ajuntament:

Les solucions de mercat sobrepassen àmpliament la velocitat oferida originàriament en el contracte (2Mbps de baixada i 2Mbps de pujada), i les necessitats dels Ajuntaments, obligats a prestar els seus servicis a través d'administració electrònica, s'han incrementat exponencialment. Com resultat de tot això, la velocitat originàriament oferida en el contracte havia quedat obsoleta, motiu pel qual s'ha evolucionat l'amplada de banda a 8Mbps de baixada, mantenint els 2Mbps de pujada. Permetent així que molts Ajuntaments puguen plantejar-se utilitzar esta línia de dades com a principal, prescindint així del pagament a operadors de telecomunicacions.

 

Augment de l'amplada de banda en els telecentres de la província:

La velocitat que s'oferia eren 2Mbps de baixada i 200kbps de pujada, compartint a més l'amplada de banda amb la seu de l'Ajuntament. Els Ajuntaments ens traslladaven la seua necessitat d'ampliar l'amplada de banda entregat a estos punts, així com la necessitat d'independitzar el tràfic i l'amplada de banda de la connexió de la seu de l'Ajuntament. Ambdós objectius s'han aconseguit amb les noves condicions, incrementant l'amplada de banda fins a 8Mbps de baixada i  2Mbps de pujada, que a més ara són per a consum exclusiu del telecentre sense compartir-ho amb l'Ajuntament millorant així la seguretat i la qualitat del servici, tant en la seu del telecentre com a l'Ajuntament.

 

Amb esta evolució també es perseguix un estalvi en costos per als Ajuntaments, ja que molts d'ells s'estaven plantejant la contractació d'una línia de comunicacions dedicada per als telecentres a través d'un operador de mercat.

 

Wifi públic ciutadà:

Originàriament en el contracte, la instal·lació de punts d'accés sense fil, estava pensada per a donar connectivitat als funcionaris en mobilitat a través de tecnologia Wimax, i no contemplaven eixida a internet. Però en canvi, actualment els Ajuntaments tenen la necessitat d'oferir un servici de connectivitat wifi per a ciutadans en  modalitat gratuïta, és per això, que la Diputació ha negociat amb l'adjudicatari oferir aquest servici als ciutadans, complint en tot moment amb la legalitat vigent i les corresponents limitacions de velocitat aplicables al servici.

 

Imatge tornar enrere