Museu Taurí

Museu Taurí

Funcions

Des de la fundació, el Museu ha desenvolupat una labor de divulgació de la tauromàquia valenciana i espanyola que comprén quasi un segle. Esta amplitud cronològica ens permet presentar totes les etapes del toreig valencià i els seus principals protagonistes: els destres del segle XIX, la figura de Granero en l'Edat d'Or de la tauromàquia espanyola, els anys de postguerra; els anys 50 i 60, dècades d'apogeu de la festa taurina; els altres toreros (artistes del toreig còmic); els subalterns i la rellevància dels últims destres valencians en la tauromàquia recent.

A més de la història del nostre toreig, el Museu pretén acostar al públic l'interessant valor patrimonial i taurí de la Plaça de Bous de València, tradicional espai de trobada i celebració social i colosseu taurí dels valencians, on s'han escrit importants pàgines de la tauromàquia espanyola des de la inauguració en 1859.

La difusió del nostre patrimoni taurí està íntimament lligada al coneixement que el públic té d'esta manifestació cultural tan singular. Per això la nostra exposició mostra els elements clau del desenvolupament d'un espectacle subjecte a regles centenàries, des de la litúrgia i el desenvolupament, fins a la labor dels dos protagonistes essencials: el matador i el bou.

www.museotaurinovalencia.es

 

Persones Consulteu ací la relació del personal del Museu Taurí de València.
Organigrama Consulteu ací l'organigrama del Museu Taurí de València.
Responsable Punxeu ací per a vore les dades del responsable del Museu.
Diputat delegat Sr. Antoni Gaspar Ramos Vegeu-ne més.


Imatge tornar enrere