Versió per a imprimir

Els membres de la comissió sobre Imelsa valoren positivament la primera reunió

  • Els representants dels quatre partits manifesten el seu optimisme a l'hora d'obtindre conclusions abans del pròxim Ple
Comissió Imelsa
30/04/2015

La comissió especial informativa sobre la contractació de l'empresa pública Imelsa s'ha reunit este matí per primera vegada en el Saló de Reines de la Diputació de València.

 

Els representants dels quatre partits polítics en este grup de treball han coincidit en fer «una valoració positiva» d'esta primera reunió, en la qual s'ha establit la metodologia de treball, així com la periodicitat de les reunions, que serà setmanal.

 

El portaveu de la comissió i diputat de Compromís, Emili Altur, ha explicat que «l'objectiu no és en cap cas suplir cap òrgan jurisdiccional, sinó complir allò que s'ha aprovat en el Ple, és a dir, la investigació de la contractació de l'empresa pública Imelsa». A més, ha insistit en la importància que «es faça de manera àgil per a poder elaborar un informe de valoració abans del pròxim Ple».

 

Altur ha aclarit que el límit temporal de la comissió és «quan els diputats provincials deixen de ser-ho, és a dir, 24 hores abans de la presa de possessió del nou govern que sorgisca de les eleccions del 24 de maig».

 

La diputada d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat el seu desig d’«accedir com més prompte millor a la documentació que s'ha soŀlicitat per a, si és el cas, remetre-la a la Fiscalia, que és qui està fent les investigacions», i ha especificat que «en allò en què més interés té el grup d'Esquerra Unida és en la documentació referida al període comprés entre 2007 i 2011».

 

El portaveu del PSPV-PSOE, José Manuel Orengo, ha anunciat que «està prevista la possibilitat que se cite en esta comissió funcionaris i treballadors de la institució, que tindran obligació d'acudir, i totes les persones que es considere d'interés, encara que, en cas de no pertànyer a la Diputació, la seua presència seria voluntària».

 

El vicepresident de la Diputació de València i representant del PP en la comissió, Juan José Medina, ha afirmat que «al grup popular no li tremolarà el pols a l'hora de prendre mesures si les investigacions presenten resultats concloents», i s'ha mostrat «avergonyit per les informacions que han aparegut en premsa, referides en alguns casos a gent que pareix haver-se aprofitat d'unes sigles per a actuar de manera incorrecta».

 

La comissió d'investigació sobre les contractacions d'Imelsa fou impulsada per consens de tots els grups polítics de la corporació provincial en la sessió plenària de la setmana passada i compta amb la participació del secretari general de la Diputació, Vicente Boquera, com a secretari i assessor jurídic, i de l'interventor de la corporació en qualitat d'assessor econòmic.

Tall de veu d'Altur
Tall de veu d'Altur
Tall de veu de Medina
Tall de veu de Medina
Tall de veu d'Orengo
Tall de veu d'Orengo
Tall de veu de Pérez
Tall de veu de Pérez
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet