Versión para impresión

Presentació d'una nova campanya de promoció lingüística de la UNL de la Diputació de València: Vídeo del lèxic de la pirotècnia ‘La terra del foc’

Imagen

És el primer vídeo produït per la Diputació de València per a difondre este lèxic que trobem en tota festa; es tracta d'un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantània que s’ha mostrat en la presentació del Tirant de Lletra, promogut per l’Associació Cultural Falla Na Jordana.

El vídeo s'han fet amb l'assessorament de l'associació CRE-València, especialistes en la cultura i la tècnica de la pirotècnia valenciana i el disseny ha estat obra dels creatius Estudio Granissat. Amb un disseny que recrea la interfície d’un vídeojoc dels anys 70, l’estètica dels jocs d’Aracade que va popularitzar l’empresa Atari, el vídeo joc exposa un enfrontament fictici entre les alternatives del món del foc d’artifici: participar com a espectador i, per tant, escollir l’avatar de la mestra pirotècnica i les seues armes: morter, canterella, pólvora negra i colpejador; o ser membre actiu i escollir l’avatar del CRE, reconegut com a expert, i tindre llicència per a fer servir el tro de bac, el coet, la roda i les espigues. Al remat, tots dos personatges col·laboren junts en la terra del foc, on vivim la gent que som «de traca i mocador».

La música de ‘La terra del foc’ ha sigut composta expressament per al projecte per Biano, discjòquei del grup Orxata Sound System, i la locució ha sigut a càrrec de César Lechiguero. Un elenc de professionals valencians que, com ja és costum en les iniciatives de la Diputació en matèria de normalització, difonen la història i els costums de la terra utilitzant el vehicle de la llengua autòctona.

En acabar l’acte, al casal de la Falla Na Jordana, la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà Sanchis mostrà de nou el vídeo als membres de la Comissió Fallera i, posteriorment, al carrer Salvador Abril i de les Blanqueries, el CRE-València feu una demostració de foc antic (passejà, espigues i animals de foc) amb la col·laboració de la comissió de la Falla Na Jordana.

El vídeo, com la resta de materials que crea la Unitat de Normalització Lingüística, està disponible en el web www.dival.es/normalitzacio i en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) en el compte de Valencià a la Dipu.

Enllaç del vídeo en YouTube: https://youtu.be/9VHY3pZg54Q

Crèdits de la campanya 'La terra del foc'

Imagen volver atrás