Versió per a imprimir

Diputació de València i Delegació del Govern impulsaran projectes contra la despoblació a càrrec dels fons Next Generation

  • Les dos institucions han constituït una taula de treball per a facilitar la interlocució amb l'executiu central. El diputat Ramiro Rivera coincidix amb la delegada del Govern a fomentar “una Comunitat diferent, que corregisca desigualtats i cree més oportunitats”
Imagen
07/04/2021

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i la Diputació de València han acordat posar en marxa una taula bilateral per a impulsar projectes contra la despoblació a càrrec dels fons Next Generation, el pla de recuperació de la Unió Europea per a fer costat als Estats membres colpejats per la crisi del coronavirus.

 

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, han mantingut una primera reunió en el Palau del Temple per a posar en marxa un conveni de col·laboració, constituir la taula de treball i enfortir les relacions entre les dos institucions per a facilitar la interlocució amb el Govern d'Espanya. El Pla de Mesures davant el Repte Demogràfic destinarà més de 10.000 milions -entorn del 10% del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència- a polítiques actives per a lluitar contra la despoblació i garantir la cohesió territorial i social.

 

La delegada ha recordat que l'objectiu d'este pla és garantir la igualtat de drets en qüestions com la prestació de serveis, la igualtat de gènere o l'eliminació de bretxes socials i generar oportunitats d'emprenedoria i impuls de l'activitat econòmica en els territoris amb majors dificultats per a competir en mercats globalitzats. “Volem fomentar una Espanya i Comunitat Valenciana diferents, que corregisquen desigualtats i creen més oportunitats", ha subratllat la delegada.

 

Per part seua, Ramiro Rivera ha agraït la disposició de la Delegació del Govern per a impulsar este conveni, perquè “la col·laboració institucional és fonamental per a afrontar el repte demogràfic”. Rivera ha coincidit amb Calero en la necessitat de crear oportunitats, i ha afegit que els fons del Repte Demogràfic “són una via important perquè projectes interessants puguen dur-se a terme i donar esperança al món rural”.

 

Igualtat i emprenedoria

 

La Delegació del Govern i la Diputació han coincidit a posar l'accent en aquells projectes que garantisquen la cobertura 5G a l'interior de la província, fomenten la igualtat d'oportunitats entre homes i dones o impulsen el teletreball per a enfortir ecosistemes emprenedors en l'àmbit rural.

 

La manifestació d'interés llançada per la Secretaria General per al Repte Demogràfic a la fi de 2020 ha permés disposar d'una imatge més definida de les necessitats i oportunitats que hi ha en els xicotets municipis, així com de les característiques dels projectes que partixen del teixit associatiu rural. De les més de 4.200 iniciatives rebudes, més del 60% procedien de xicotets ajuntaments, la qual cosa ha permés acostar el Pla de Mesures a l'administració local i orientar de manera eficaç les seues actuacions cap als xicotets municipis.

 

En esta línia, el pla dedica un dels seus eixos principals a la igualtat de drets i oportunitats i situa entre les seues prioritats l'eliminació de les bretxes de gènere derivades de la falta de cohesió social i territorial. A més, identifica la ‘masculinització’ del territori, la falta d'oportunitats per a les dones en el medi rural, la càrrega femenina en matèria d'economia de les cures i la violència de gènere com a elements d'intervenció prioritària.

Reunió entre Diputació i Delegació del Govern per a actuar contra la despoblació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet