Versió per a imprimir

El MuVIM s'avança al Dia dels Museus amb activitats educatives i noves propostes

  • Tallers i visites per a tota les edats els dies 15 i 16 de maig
  • Este dissabte, Nit dels Museus, el MuVIM romandrà obert fins a les 21.30 hores
Imagen
14/05/2021

Amb el lema 'El futur dels museus: recuperar i reimaginar', el MuVIM se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment que va ser creat l'any 1977 pel Consell Internacional de Museus (ICOM) per a sensibilitzar al públic sobre el paper d'estos centres en el desenvolupament de la societat.

 

Si l'any passat la pandèmia i el confinament van obligar a suspendre totes les activitats de caràcter presencial, enguany les activitats tornaran al museu. S'ha preparat una àmplia programació d'activitats expositives, educatives i aposta per nous formats per a acostar la cultura, especialment als més joves. L'objectiu és contribuir a la difusió i coneixement del centre i de les exposicions que poden visitar-se.

 

Tal com ha explicat la diputada del MuVIM Gloria Tello, «la cultura ha de ser reivindicada ara més que mai. Des del museu dependent de la Diputació s'ha preparat una intensa agenda durant tot el cap de setmana, per a tots els públics, per a totes les edats, per a promoure un acostament i reimaginar aqueix futur, el nostre i el dels museus».

 

Unes activitats que s'avançaran al Dia Internacional dels Museus i tindran lloc el dissabte 15 i el diumenge 16 de maig, coincidint també amb la celebració este dissabte de la Nit dels Museus. Un dia en què el museu podrà visitar-se en horari especial de 10 a 21.30 hores ininterrompudament.

 

Visites i tallers infantils

 

Davant el moment actual arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) proposa reflexionar sobre el paper que han de jugar els museus en les societats i experimentar amb nous models de consum acostant la cultura també als més joves.

 

El MuVIM aposta en este 2021 per un Dia dels Museus educatiu amb activitats per a totes les edats. Trobarem en la seua programació visites i tallers amb els quals acostar l'obra de Luís García Berlanga als xiquets, els qui també podran crear el seu propi museu en una altra activitat. Però també visites temàtiques a la maqueta de la València del Pare Tosca, situada en el vestíbul del museu, a càrrec de Rafael Company, director del MuVIM, qui realitzarà també amb Joan Carles Martí, comissari de la mostra «Visca Berlanga!», visites guiades especials a l'exposició.

 

Company ha subratllat que «totes les activitats es duran a terme amb aforaments controlats i amb totes les mesures de seguretat estipulades».

 

Totes les activitats són gratuïtes però per a garantir el correcte aforament es precisa de reserva prèvia en el 96 388 37 30.

 

Programació

 

Dissabte 15 de maig:

 

11:30h Visita guiada exposició de Berlanga

12:30h Visita guiada maqueta per Rafael Company, director del MuVIM

13:00h Visita guiada exposició Berlanga

17:30h Taller infantil «Berlanga contado a los niños» Inclou visita guiada a l'exposició

18:00h Visita guiada «Museus en la maqueta»

18:30h Visita guiada exposició Berlanga

18:30h Taller infantil «El meu museu»

20:00h Visita guiada exposició de Berlanga (Joan Carles Martí. Comissari)

20:00h Visita guiada maqueta per Rafael Company, director del MuVIM

El museu romandrà obert ininterrompudament de 10.00 h a 21.30 h

 

Diumenge 16 de maig:

 

11:30h Taller infantil «Berlanga contado a los niños». Inclou visita guiada a l'exposició

12:00h Visita guiada exposició Berlanga per Rafael Company, director del MuVIM

12:00h Visita guiada «Museus en la maqueta»

12:30h Taller infantil «Mi museo»

13:00h Visita guiada maqueta (Didamecum)

18:00h Visita guiada Berlanga (Joan Carles Martí. Comissari)

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet