Versió per a imprimir

El Pla d’Ocupació de la Diputació permetrà contracta més d’un centenar de persones a la Safor

  • Els 3 milions d’euros del pla, dels quals els municipis de la Safor en rebran 305.895, s’han distribuït atenent al número d’aturats i amb l’objectiu de que es puguen realizar contractes d’almenys 3 mesos amb una jornada de 30 hores setmanals
  • Jorge Rodríguez destaca que l’aportació provincial busca ajudar els ajuntaments a engegar plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any al qual solen repuntar les xifres d’aturats
El president, Jorge Rodríguez, amb l'alcalde d'Oliva, David González, i la diput
14/02/2017

La Diputació de València ha engegat un Pla d'Ocupació dotat amb 3 milions d'euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l'atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que, en el cas de la Safor, distribuirà entre els 31 municipis que integren la comarca un total de 305.895 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d'aturats que té cada localitat.


Els fons busquen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d'ocupació locals “en un moment d'especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes”, tal com ha destacat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podran realitzar fins al pròxim 15 de febrer, hauran de ser per un període d'almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Amb els fons destinats per la institució provincial, podrien arribar a subscriure's en la comarca més d'un centenar d'aquests contractes.


Amb aquest pla, la Diputació se suma al programa de foment de l'ocupació de la Generalitat Valenciana per a promoure la contractació d'aturats en els municipis valencians. En paraules de Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d'euros amb l’objectiu de no deixar a ningú en el camí i fer tots els esforços necessaris, al costat de la Generalitat i els ajuntaments, per ajudar a aquells que porten més temps parats”.


Per a açò, cada ajuntament comptarà amb una quantitat que, en el cas de la Safor, va des dels 1.963 euros que rebrà Castellonet de la Conquesta, amb només 4 veïns registrats com a demandants d'ocupació fins als 120.494 euros de Gandia, que compta amb 7.534 persones en atur. En total, en la comarca estan inscrites com a demandants d'ocupació 15.691 veïns i veïnes, la qual cosa representa el 9,85% del total de les comarques valencianes, exceptuant-ne València ciutat.


Respecte al tipus de ocupació que es crearan en el marc d'aquest Pla, la Diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha declarat que l'execució d'obres i serveis d'interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que el pla servisca no solament per a ajudar a l’empleabilitad d'aquestes persones sinó que d'alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

Utilitat col·lectiva


Així, les actuacions o serveis d'interès general o social que han d'inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d'utilitat col·lectiva, serveis d'oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d'utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d'immobles, la revaloració d'espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d'aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l'energia.

En els serveis d'oci i culturals s'emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l'esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l'ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l'ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

 

 Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran sol·licitar oferta d'ocupació al centre Servef que els corresponga o bé contractar treballadors de les borses de treball que pogueren tenir constituïdes amb anterioritat a la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d'ocupació en algun centre Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet