Versió per a imprimir

El Pla d’Ocupació de la Diputació permetrà crear més de 150 llocs de treball a La Ribera

  • Els 3 milions d’euros del pla, dels quals els municipis de La Ribera en rebran mig milió d’euros, s’han distribuït atenent al número d’aturats i amb l’objectiu de que es puguen realizar contractes d’almenys 3 mesos amb una jornada de 30 hores setmanals
  • Jorge Rodríguez destaca que l’aportació provincial busca ajudar els ajuntaments a engegar plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb la finalització de la campanya de Rebaixes
Imagen
03/03/2017

La Diputació de València ha engegat un Pla d'Ocupació dotat amb 3 milions d'euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l'atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que en el cas de La Ribera, distribuirà, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d'aturats que té cada localitat, un total de 493.342 euros, que permetran crear al voltant de cent cinquanta llocs de treball.


Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l'ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d'euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d'aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d'euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l'atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l'any en el qual solen repuntar les xifres d'aturats”.


Per a açò, cada ajuntament comptarà amb una quantitat fixa de 1.900 euros i una altra variable, en funció del nombre d’aturats registrats, de manera que es garantisca que tots els Municipis puguen contratar almenys una persona. Així, poblacions com Cotes, Sellent, Sant Joanet i Beneixida, tots ells amb menys de 60 aturats, rebran al voltant de 2.500 euros, mentre Carcaixent, Sueca i Algemesí, que superen la xifra de 2.000 persones en atur, comptaran amb entre 33.600 y 40.000 euros. La major dotació, però, será per a Alzira, on figuren 4.185 demandants d’ocupació i que rebrà 67.777 euros.

 

En total, a La Ribera figuren inscrits 25.306 veïns i veïnes com a demandants, la qual cosa representa el 16% de l'atur acumulat a les comarques valencianes, exceptuant València ciutat. En ambdós casos, les xifras d’aturats representan un poc més del 8% del total d’habitantes de cada una de les comarques. Per zones, la major incidència de la desocupació es registra a La Ribera Alta, on els seus 36 municipis sumen 18.725 aturats. Pel que respecta a La Ribera Baixa, les 14 localitats que la componen acumulen un registre de 6.581 demandants d'ocupació. Sobre la base d'aquestes xifres, La Ribera Alta rebrà 363.151 euros del Pla d'Ocupació de la Diputació de València i La Ribera Baixa, 130.191 euros.


Aquests fons persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d'ocupació locals en un moment d'especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podran realitzar fins al pròxim 15 de febrer, hauran de ser per un període d'almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de La Ribera la possibilitat de realitzar al voltant de cent cinquanta  contractes.

La Diputada d'Assessorament Municipal,  Conxa Garcia, ha declarat que l'execució d'obres i serveis d'interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que aquest pla servisca no solament per a ajudar a la empleabilitat d'aquestes persones sinó que d'alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

 

Utilitat col·lectiva


Així, les actuacions o serveis d'interès general o social que han d'inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d'utilitat col·lectiva, serveis d'oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d'utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d'immobles, la revaloració d'espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d'aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l'energia.


En els serveis d'oci i culturals s'emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l'esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l'ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l'ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.


Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran sol·licitar oferta d'ocupació al centre Servef que els corresponga o bé contractar a treballadors de les borses de treball que pogueren tenir constituïdes amb anterioritat a la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d'ocupació en algun centre Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet