Versió per a imprimir

Els municipis de l’Horta reben 1,22 milions d’euros de la Diputació per a contractar aturats de llarga durada

  • La distribució dels fons entre els municipis s’ha fet atenent al número d’aturats i amb l’objectiu que es puguen fer contractes d’almenys tres mesos amb una jornada de trenta hores setmanals
  • Jorge Rodríguez destaca que l’aportació busca ajudar els ajuntaments a fer plans que traguen de l’atur els seus veïns en l’època que acaben les campanyes de Nadal i rebaixes
RODRÍGUEZ EN UNA VISITA A LAS OBRAS DEL IFS EN TORRENT.jpg
22/02/2017

La Diputació de València ha creat un Pla d'Ocupació dotat amb 3 milions d'euros dirigit als municipis de la província per a contrarestar el repunt de l'atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i rebaixes. En els municipis de l'Horta, que concentren el major nombre de població de la província i també el gruix de la desocupació, el pla distribuirà 1.220.289 euros atenent a un criteri objectiu: el nombre d'aturats que té cada localitat. 


Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l'ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d'euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d'aturats en els municipis de la província. En paraules del president, Jorge Rodríguez, «després de mantindre o crear llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d'euros perquè els ajuntaments facen plans que traguen de l'atur els seus veïns en un moment de l'any en el qual solen repuntar les xifres d'aturats».


Amb aquest fi, cada ajuntament comptarà amb una quantitat que va des dels 2.000 euros fins als més de 100.000 euros que rebran Paterna i Torrent, on les xifres de la desocupació superen les 6.500 persones. En total, a l'Horta figuren inscrits com a demandants d'ocupació 72.332 veïns,  cosa que representa el 45% de l'atur acumulat per les comarques de la província exceptuant València.


Per zones, la major incidència de la desocupació es registra a l'Horta Oest, on els seus set municipis sumen 36.577 aturats, seguida de l'Horta Nord, amb 18.562 aturats entre els seus vint-i-dos municipis. Els dotze municipis de l'Horta Sud acumulen un registre de 17.193 demandants d'ocupació. Sobre la base d'aquestes xifres, l'Horta Oest rebrà 592.864 euros del Pla d'Ocupació de la Diputació de València; l'Horta Nord, 333.985 euros, i l'Horta Sud, 293.440 euros.

 

Aquestos fons volen garantir que tots els municipis puguen fer plans d'ocupació locals en un moment de dificultat especial en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i rebaixes. D’acord amb aquest objectiu, les contractacions hauran de fer-se per un període d'almenys tres mesos i amb una jornada de trenta hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de l'Horta la possibilitat de fer vora cinc-cents contractes.


La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa García, ha declarat que l'execució d'obres i serveis d'interés general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, «de manera que aquest pla servisca no només per a ajudar a donar ocupació a aquestes persones, sinó que d'alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns de la població» —ha declarat.

 

Utilitat coŀlectiva

Així doncs, les actuacions o serveis d'interés general o social que han d'inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d'utilitat coŀlectiva, serveis d'oci i culturals, i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d'utilitat coŀlectiva, es troben la millora i el manteniment d'immobles, la revaloració d'espais públics degradats, el transport coŀlectiu i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d'aigües, la protecció i el manteniment de zones naturals i el control de l'energia.

 

En els serveis d'oci i culturals, s'emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local, promoció de l'esport i relacionades amb el sector audiovisual o el manteniment del patrimoni cultural.

 

Pel que fa als serveis personalitzats de caràcter quotidià, s’hi inclouen els de cuidar xiquets, prestar serveis a domicili a persones incapacitades o majors i ajudar joves en dificultat i amb desarrelament social.


Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran soŀlicitar una oferta d'ocupació al centre del Servef que els corresponga o contractar treballadors de les borses de treball que pogueren tindre constituïdes abans de la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d'ocupació en algun centre del Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet