Versió per a imprimir

La Diputació aprova en el Ple la creació d'una comissió informativa sobre l’Operació Taula

  • La sessió plenària celebrada hui ha donat llum verda a una proposició a favor del dret civil valencià, al suport a la festa de les Falles, a la millora del transport de les línies amb pocs usuaris i a la defensa del patrimoni de la DO Utiel–Requena
  • El president, Jorge Rodríguez, ha manifestat que, pel que fa a la comissió sobre l'Operació Taula, l’objectiu és «que els polítics assumisquen les responsabilitats, però a més demanem el que demanen tots els ciutadans: que tornen els diners»
Pleno Diputación foto_Abulaila (1)_5.jpg
15/03/2016

El Ple de la Diputació de València celebrat aquest matí ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió informativa especial per a la determinació de responsabilitats polítiques en la denominada Operació Taula.


L'objecte d'aquesta comissió serà concretar les responsabilitats polítiques oportunes quan s’alce el secret del sumari; crear un equip de treball que audite la contractació de la Diputació i els seus organismes dependents, que comptarà amb la participació d'experts del món universitari i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, i exigir la devolució dels diners defraudats als responsables dels fets. La comissió estarà presidida pel diputat de Transparència i Govern Obert, Roberto Jaramillo, i entre els seus membres estaran representats tots els grups polítics actuals en la Diputació. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha manifestat que l’objectiu d’aquesta comissió és «que els polítics assumisquen les responsabilitats, però a més demanem el que demanen tots els ciutadans: que tornen els diners».


També s'ha aprovat la moció a favor del dret civil valencià, amb la qual la Diputació s'adhereix al manifest de l'Associació de Juristes Valencians, que soŀlicita la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià, que contempla les lleis de règim econòmic matrimonial, la custòdia compartida i la unió de fet.

 

Una altra proposta aprovada ha sigut que la Diputació de València recolze la candidatura de la festa de les Falles a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.


També ha reeixit la proposta del Partit Popular per a la millora del transport públic de viatgers en les línies amb pocs usuaris en les comarques de l'interior de la província, que marca com a objectiu mínim la implantació d'un servei diari d'anada i tornada en horari de matins i un altre les vesprades des dels municipis fins a les capitals de comarca.

 

Finalment, s'ha aprovat també per unanimitat una moció conjunta per a l'adhesió de la Diputació a la defensa del patrimoni de la DOP Utiel–Requena, a la qual ja s'han adherit tots els municipis i les mancomunitats de la Plana d’Utiel i organitzacions del sector empresarial, perquè no s'incloga la producció de les seues vinyes en la DO València. Amb aquest fi, s'insta la Generalitat Valenciana a la derogació de l’Orde 13/2011 de la Consellería d'Agricultura, que unifica les denominacions d’origen amb una sola denominació i així omet la identitat pròpia de cada territori.

Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet