Versió per a imprimir

La Diputació celebra el 250 aniversari de Beethoven amb un projecte didàctic en col·legis i instituts

  • ‘Descobrint Beethoven’ és un projecte lúdic i didàctic que arribarà als centres educatius a través dels ajuntaments amb material audiovisual i teatralitzat per a treballar a les aules
  • La diputada d'Educació, Empar Folgado, destaca la innovació d'esta eina escolar que busca treballar amb els alumnes els valors del geni, com la creativitat i la superació
Imagen
16/12/2020

La Diputació de València celebra el 250 aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven acostant la figura del geni als col·legis i instituts de la província. Un projecte didàctic treballarà amb els alumnes valores com la creativitat, la tenacitat i la superació, a través d'un audiovisual de 40 minuts de duració on el cant, la música i el teatre recreen la vida i obra de Beethoven.

 

Els ajuntaments seran els encarregats de facilitar als centres educatius el material de la proposta impulsada pel compositor Hugo Chinesta i l'escriptor Manuel Andrés Zarapico, subvencionada per l'àrea d'Educació de la Diputació. La responsable de l'àrea, Empar Folgado, destaca la innovació d'una eina dirigida als escolars per a “treballar a les aules la història i obra de Beethoven”.

 

En l'audiovisual que la delegació provincial d'Educació distribuirà entre els consistoris de la província trobarem la interpretació de peces famoses com ‘Per a Elisa’, ‘Septimino’ o ‘l’Oda a l'Alegria’, amb lletres adaptades i la posada en escena de personatges teatralitzats que acostaran als alumnes el talent d'un dels grans genis de la història de la música, creador de la Sonata Patètica o Clar de Lluna, les dos incloses en este projecte didàctic.

 

El guió d'este producte audiovisual didàctic ens presenta a un Ludwig van Beethoven que visita els municipis valencians com a protagonista d'una curiosa entrevista al més pur estil ‘late-night’. En paraules del president de la Diputació, Toni Gaspar, “esta és una gran iniciativa per a millorar el món a través de la música”. “Sens dubte és la millor manera de celebrar els 250 anys del naixement de Beethoven en una província de músics com la nostra, en la qual la música és protagonista cada dia i forma part de les nostres vides”, afig Gaspar.

 

El projecte inclou també un ric anecdotari de la vida de Beethoven, replet d'episodis transcendents que ajuden a acostar als alumnes de Primària i Secundària la figura del geni. El format de càpsula audiovisual permet arribar amb facilitat als centres educatius a través dels ajuntaments i superar els obstacles de la pandèmia per a les activitats presencials. N'hi ha prou amb descarregar l'audiovisual o projectar-ho directament des del portal de la Diputació de València per a poder utilitzar amb l'alumnat este element formatiu i humanístic en el qual ha participat la Federació de Persones Sordes de la Comunitat per a fer-ho totalment inclusiu.

 

https://www.dival.es/descobrintbeethoven

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet