Versió per a imprimir

La Diputació desplega un dispositiu amb 50 persones i 35 màquines per a fer front a la borrasca Filomena

  • L'àrea provincial de Carreteres centra els treballs de retirada de neu i neteja d'accessos a municipis i aldees a les comarques d'interior de la província de València
Imagen
08/01/2021

La Diputació de València manté desplegat un dispositiu amb mig centenar de persones i 35 màquines per a fer front a la borrasca Filomena, un temporal de neu que ha obligat a tallar diferents carreteres de les comarques d'interior de la província i a intervindre als efectius de la corporació provincial per a buidar les vies de neu i facilitar l'accés als municipis i aldees més afectats pel temporal.

 

Els treballs de l'àrea provincial de Carreteres que dirigix Rafa García s'han centrat en les comarques de Requena-Utiel, La Serranía, El Rincón d'Ademuz, La Vall d'Ayora-Cofrentes i La Hoya de Buñol-Chiva, així com en determinades zones de La Costera i La Vall d'Albaida en les quals s'ha decretat el nivell roig de preemergència per nevades.

 

Els efectius de l'àrea de Carreteres de la Diputació, que s'encarreguen del manteniment i la conservació dels 1.800 quilòmetres de vies de la xarxa provincial, retiren la neu acumulada sobre l'asfalt en estos trajectes d'interior que connecten principalment municipis de Requena-Utiel, La Serranía i El Rincón d'Ademuz, zones en les quals el tall de carreteres ha dificultat l'accés a diferents localitats.

 

Per a això, la Diputació compta amb maquinària específica en les quatre demarcacions que s'han vist afectades pel temporal: Villar del Arzobispo, Utiel-Requena, Buñol i L'Alcúdia de Crespins. Entre els equips i la maquinària a la disposició dels serveis viaris hivernals destaquen les llevaneus, retroexcavadores, tractors amb fulles, tot terrenys i camions amb sals fundents.

 

Al costat del dispositiu desplegat per l'àrea provincial de Carreteres, la Diputació manté operatives a les seues brigades forestals per a intervindre en els municipis que puguen necessitar ajuda per a fer front a l'efecte de la borrasca Filomena i recuperar la normalitat. Els brigadistes de Divalterra es troben en alerta per a prestar assistència a les veïnes i veïns dels municipis els ajuntaments dels quals reclamen ajuda a la corporació provincial.

Treballs de neteja en carreteres de la xarxa provincial (1)
Treballs de neteja en carreteres de la xarxa provincial (2)
Treballs de neteja en carreteres de la xarxa provincial (3)
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet