Versió per a imprimir

La Diputació finança 67 projectes d'infraestructures a La Canal de Navarrés amb una inversió de 3,7 milions

  • L'àrea de Cooperació que dirigix Carlos Fernández Bielsa ha donat llum verda a estes obres de millora d'infraestructures i serveis que decidixen els municipis en el marc del Pla d'Inversions 2020-21
  • Les actuacions en instal·lacions municipals, zones verdes, equipaments culturals i esportius, camins i vials o sanejament tindran lloc en els 8 municipis de la comarca
Imagen
29/10/2020

Els municipis de La Canal de Navarrés poden executar ja els projectes de millora d'infraestructures i serveis inclosos en el Pla d'Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 3.691.658 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 67 projectes sol·licitats pels ajuntaments que, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns de La Canal de Navarrés, seran una realitat en els pròxims mesos.

 

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca destaquen la desena d'obres de sanejament i xarxes d'aigua potable; els 9 projectes d'eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals; les 8 actuacions per a asfaltar, condicionar i millorar camins i vials; i el mateix nombre de treballs destinats a renovar i rehabilitar instal·lacions municipals.

 

Els 8 municipis de La Canal de Navarrés també han apostat per l'adquisició, subministrament i renovació d'equipaments urbans i urbanització de carrers, amb un total de 6 intervencions; i per projectes de construcció, ampliació, equipament o renovació d'espais esportius, educatius i culturals, que sumen un total de 8. En total, 22 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que se sumen a altres obres de creació i conservació d'espais verds i de millora en l'accessibilitat de carrers i edificis.

 

Projectes destacats

 

Entre les actuacions projectades pels ajuntaments de La Canal de Navarrés destaquen la reforma del centre social d'Anna, gràcies a la qual es dotarà a l'edifici d'un ascensor que permeta l'accés simultani a la casa de la cultura, que compta amb un pressupost de 252.000 euros; la pavimentació i renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable dels carrers Sant Antoni i Europa a Quesa (232.000 euros); la construcció d'un recinte per a plaça pública a Navarrés (190.000); la creació d'una nova pista de skateparck en el poliesportiu municipal de Bicorp (185.000); i l'ampliació del camí al cementeri de Chella (145.000).

 

A estos projectes se sumen, entre altres, la reforma i adequació dels parcs infantils de David Valero i plaça Alegria a Bolbaite, amb una inversió de 110.000 euros; la millora generalitzada de l'enllumenat públic d'Enguera (105.000); i la reparació i pavimentació dels camins rurals de La Laguna, Las Cebadillas, La Cuarentena, Hoya Francisquillo i Tambuc en la localitat de Millares, amb un cost d'intervenció d'al voltant de 70.000 euros.

 

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d'este nou Pla d'Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l'apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l'ampliació dels terminis per a facilitar l'execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l'assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l'import total que els correspon, així com l'avançament del 50% de l'anualitat en el moment de l'adjudicació”.

 

Un pla de valors

 

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d'igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l'energia no contaminant, l'aigua neta i el sanejament, a l'avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

 

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d'actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas de La Canal de Navarrés, fins a 8 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

 

En línies generals, el Pla d'Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d'infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d'euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d'estos.

 

Quant a les categories en les quals s'enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d'este Pla d'Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l'eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d'aigua potable (25% dels projectes); millora de l'accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet