Versió per a imprimir

La Diputació finança 76 projectes d'infraestructures al Rincón d’Ademuz amb una inversió de 2,7 milions

  • L'àrea de Cooperació que dirigix Carlos Fernández Bielsa ha donat llum verda a estes obres de millora d'infraestructures i serveis que decidixen els municipis en el marc del Pla d'Inversions 2020-21
  • Les actuacions en instal·lacions municipals, zones verdes, equipaments culturals i esportius, camins i vials o sanejament tindran lloc en els 7 municipis de la comarca
Imagen
28/10/2020

Els municipis del Rincón d'Ademuz poden executar ja els projectes de millora d'infraestructures i serveis inclosos en el Pla d'Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 2.677.458 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 76 projectes sol·licitats pels ajuntaments que, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns del Rincón d'Ademuz, seran una realitat en els pròxims mesos.

 

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca destaquen les 18 obres de sanejament i xarxes d'aigua potable; els 9 treballs gràcies als quals es podran asfaltar, condicionar i millorar camins i vials; els 7 projectes relacionats amb l'adquisició, subministrament i renovació d'equipaments urbans i urbanització de carrers; les 5 intervencions de millora en instal·lacions i equipaments municipals; i el mateix nombre d'actuacions encaminades a incrementar l'eficiència energètica en enllumenat i instal·lacions municipals.

 

Els 7 municipis del Rincón d'Ademuz també han apostat per la creació o manteniment de zones verdes, amb un total de 5 intervencions; per la millora de l'accessibilitat en espais públics, amb 3 projectes programats; i per la construcció, ampliació, equipament o renovació tant d'espais esportius com culturals, amb altres 3 actuacions. En total, 34 actuacions que complixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que se sumen a altres obres en reurbanització de carrers, alimentació elèctrica o rehabilitació del patrimoni municipal.

 

Projectes destacats

 

Entre les actuacions projectades pels ajuntaments del Rincón d'Ademuz destaquen la pavimentació, en dos fases, de l'avinguda Diputació a Casas Altas, amb un pressupost de 275.000 euros; les obres en la plaça Rey Don Jaime de Casas Bajas per a repavimentar i substituir els serveis d'aigua potable (181.000 euros); i la construcció d'un edifici multiserveis al carrer Virgen de Gracia de Castielfabib (110.000).

 

A estos projectes se sumen, entre altres, la pavimentació del camí Rambla de la Virgen d'Ademuz (60.000 euros); les obres en l'arxiu municipal de la Puebla de San Miguel (50.000); el projecte per a reformar i millorar l'accessibilitat i la instal·lació elèctrica dels vestuaris de la piscina municipal de Torrebaja (50.000); i la recuperació de l'entorn de la cova natural situada sota la plaça del castell de Vallanca (5.000).

 

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d'este nou Pla d'Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l'apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l'ampliació dels terminis per a facilitar l'execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l'assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l'import total que els correspon, així com l'avançament del 50% de l'anualitat en el moment de l'adjudicació”.

 

Un pla de valors

 

El responsable provincial destaca que este és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d'igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l'energia no contaminant, l'aigua neta i el sanejament, a l'avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

 

I dins d’este pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d'actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas del Rincón d’Ademuz, fins a 7 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

 

En línies generals, el Pla d'Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d'infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d'euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d'estos.

 

Quant a les categories en les quals s'enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d'este Pla d'Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincidixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l'eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d'aigua potable (25% dels projectes); millora de l'accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet