Versió per a imprimir

La Diputació i la Conselleria acorden coordinar-se en la concessió de subvencions de Transparència i Participació a les entitats locals

  • Toni Gaspar: “La coordinació institucional ens permet ser més efectius en una cosa tan necessària com la transparencia a les institucions”
  • La consellera Rosa Pérez Garijo: “Volem evitar duplicitats i que els municipis vegen augmentades les partides”
Imagen
01/07/2020

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha mantingut este dimecres amb la consellera de Transparència i Participació, Rosa Pérez Garijo, la primera de les tres reunions que la responsable autonòmica mantindrà amb els tres presidents de les diputacions provincials, amb l’objectiu d’establir acords que acaben plasmant-se en un conveni, amb el qual es coordinaran les iniciatives i subvencions a les entitats locals en matèria de Participació i Transparència.

 

En la trobada que ha tingut lloc a la Conselleria amb la presència de la diputada de Transparència, Mentxu Balaguer, el president Gaspar ha volgut “posar en valor esta col·laboració i coordinació institucional que permet ser més efectius en una cosa tan necessària com la transparència en les institucions”.

 

A més, Gaspar ha destacat que siga la pròpia conselleria la que confie en les diputacions com a organismes de gestió dels recursos de totes dues institucions per a fer arribar als municipis de manera més eficaç eines de transparència i participació. Este fet és “una cosa poc habitual però que de ben segur ajudarà al fet que la cooperació i coordinació entre institucions valencianes facen més accessibles, pròximes i productives les organitzacions públiques que gestionem els recursos de tots”.

 

Evitar duplicitats

 

Per part seua, la consellera Rosa Pérez Garijo ha assenyalat que “és fonamental que les administracions locals formen part del projecte de la Conselleria. Volem donar-los el màxim recolzament en totes les seues iniciatives de Participació i Transparència, i qui millor que les diputacions que són els ajuntaments dels ajuntaments per treballar conjuntament”.

 

Este acord, segons ha explicat Pérez Garijo, “permetrà evitar duplicitats en les subvencions, augmentar les partides per fer projectes més ambiciosos, i marcar una política contundent tant en Participació Ciutadana com en Transparència”.

 

Pérez Garijo s’ha mostrat satisfeta de la reunió: “ha estat una trobada molt positiva, i agraïm la sintonia de la Diputació de València amb la Conselleria. Confiem que les pròximes reunions amb les institucions d’Alacant i Castelló també puguen permetre estendre este acord”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet