Versió per a imprimir

La Diputació porta a la Fiscalia les presumptes irregularitats dels anteriors gestors de la Fundació de l’Hospital General

  • Una de les primeres decisions del Patronat de la Fundació de l'Hospital General, que es va constituir al desembre de 2015, va ser encarregar una auditoria interna per a detectar possibles irregularitats com a contractacions sense justificar i adjudicacions sense concurs
  • La Corporació provincial anuncia l'ampliació de l'auditoria interna als anys 2012, 2013 i 2014 a causa dels indicis d'actuacions deficients
Imagen
19/12/2016

La Diputació de València ha posat en mans de la Fiscalia Provincial les presumptes irregularitats comeses per l'anterior Gerència de la Fundació de l'Hospital General durant el primer semestre de 2015, i anuncia noves recerques per a esclarir la gestió en els exercicis de 2012, 2013 i 2014.

 

Una de les primeres decisions del Patronat de la ‘Fundació per a la Recerca Biomèdica, docència i desenvolupament de les ciències de la salut’ de l'Hospital General, constituït al desembre de 2015, va ser encarregar una auditoria interna que ha permès detectar irregularitats com a despeses sense justificar, adjudicacions sense concurs i contractacions de personal al marge dels procediments adients.

 

L'informe, que segons la diputada de Salut, Mercedes Berenguer, “ja està en mans de la Fiscalia”, ha detectat una vintena de deficiències en la gestió econòmica durant el període estudiat que permeten aventurar “un comportament qüestionable per part de l'anterior equip”. En aquest sentit, Berenguer ha assegurat que “des que vam arribar a la Diputació hem col·laborat amb la Justícia perquè els béns públics, gestionats per alguns en benefici de l'empresa privada, tornen a estar al servei dels ciutadans i anem a continuar en aquesta línia”.

 

Per la seua banda, la diputada provincial i consellera del Patronat Mamen Peris assegura que aquests indicis d'irregularitats, que han sigut confirmats en l'auditoria, “aporten dades escandaloses i amb nombroses actuacions constitutives de delicte”. El Patronat va votar per unanimitat la decisió de posar l'informe en mans del Ministeri Fiscal, un fet que, segons Peris, “era la nostra obligació perquè, en cas contrari, seríem còmplices d'acord amb la Llei d'Enjudiciament Criminal”. La diputada ha reiterat que “amb la corrupció no es juga i com a persones amb càrrecs públics hem actuat com havíem de fer i ho seguirem fent”.

 

Els responsables de l'actual Patronat de la Fundació han sol·licitat ampliar al període 2011-2015 aquest procés d'anàlisi de la gestió de l'anterior equip directiu, encapçalat pel aleshores gerent de la Fundació, Julio Mas. Aquesta sol·licitud s'ha traslladat a l'interventor de la Diputació, que ja es va encarregar en el seu moment de tramitar l'auditoria de 2015, a la recerca de la transparència absoluta en la gestió de la Fundació de l'Hospital General.

 

L'actual Patronat de la Fundació es va constituir al desembre de 2015 i en eixa primera reunió es va decidir que la gerència isquera a concurs públic, així com l'encàrrec a Intervenció d'eixa primera auditoria d'eixe mateix any. Al maig, amb l'entrada de la nova gerent de la Fundació, Raquel Gálvez, se sol·licita formalment aquesta auditoria, el resultat de la qual llança “indicis de delicte i un ús de la Fundació, de naturalesa pública, com una institució privada”, explica Mercedes Berenguer.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet