Versió per a imprimir

La Diputació restaura la vidriera de la cúpula de la Sala Alfons el Magnànim

  • L'àrea de Patrimoni que dirigix Andreu Salom recorre a una empresa especialitzada per a desmuntar, netejar i reconstruir la peça i reformar la claraboia d'este espai simbòlic de la Beneficència
Imagen
10/11/2020

La Diputació de València ha donat per finalitzades les obres de restauració de la vidriera del sostre de la Sala Alfons el Magnànim, l'antiga capella amb decoració neobizantina del Centre Cultural la Beneficència. La intervenció ha inclòs la reforma de la claraboia protectora, retornant l’esplendor a la coberta d'esta impressionant construcció que alberga esdeveniments culturals i els plens de la corporació provincial en temps de pandèmia.

 

L'àrea de Patrimoni que dirigix Andreu Salom ha invertit prop de 90.000 euros en esta obra que ha dut a terme una empresa altament especialitzada en la restauració d'este tipus d'estructures. L'actuació ha consistit en el desmuntatge, neteja i restauració de cada element de vidre, fusta i metall que componen la vidriera per al seu posterior muntatge.

 

Durant el procés de restauració, els tècnics han completat amb una reproducció de grisalla les 27 peces de vidre incompletes, al mateix temps que han pegat i doblegat amb vidres float sense reproducció la vintena de peces que presentaven fissures.

 

Estes tasques de precisió en la reconstrucció de la vidriera se sumen a la reforma de la claraboia protectora en la coberta de la Sala Alfons el Magnànim, que ara disposa de vidres amb protecció solar.

 

En paraules del diputat Andreu Salom, “este tipus d'actuacions són necessàries per a la conservació del ric patrimoni de la Diputació”. En el cas concret de la claraboia de la Sala Alfons el Magnánim, “es tracta d'un dels racons més espectaculars d'una estada repleta d'història i valor artístic, que els ciutadans poden descobrir i gaudir en tractar-se d'un espai obert amb activitats socioculturals”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet