Versió per a imprimir

La vicepresidenta Maria Josep Amigó visita la nova pista d’aterratge d’Alzira

  • La nova pista municipal per a aterratge d’emergència d'Alzira millora els treballs en cas de rescat
  • Es tracta d’una infraestructura ubicada a Tulell, en la que els helicòpters del consorci de bombers podran portar a terme aterratges en cas d’emergència
Imagen
11/03/2021

La vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora de seguretat, Sara Garés i l’inspector en cap del Consorci, José Miguel Basset, ha visitat la nova pista d’aterratge municipal habilitada per l’Ajuntament d’Alzira per a aterratges d’emergència.

 

Es tracta d’una infraestructura ubicada a Tulell, en la que els helicòpters del Consorci de Bombers podran portar a terme aterratges en cas d’emergència. “És d’agrair la sensibilitat de l’Ajuntament d’Alzira i del seu alcalde Diego Gómez per l’adequació del terreny com una pista d’aterratge per als vehicles d’emergència”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

 

Per la seua banda l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha insistit en la preocupació de l’ajuntament per tal de facilitar la tasca als bombers i poder oferir un espai millor comunicat per tal de millorar els temps en els casos de rescat.

 

“Es tracta d’un espai ampli, que hem asfaltat i pintat per a facilitar les maniobres, on els cossos d’emergència tenen un accés més àgil. El passat 15 de febrer es va portar a terme el primer rescat en el qual es va fer ús d’esta pista, per a traslladar una dona que havia patit una indisposició en l’Ouet, i ja es va comprovar que d’esta manera es reduix notablement el temps d’arribada”, ha comentat la regidora de Seguretat, Sara Garés.

 

Cal destacar que l’any 2020 el Consorci de Bombers va realitzar 4.727 salvaments de tota classe. D’ells cal remarcar que els salvaments a l’àmbit rural durant activitats executades a l’entorn natural suposen 272 rescats. Com explica Maria Josep Amigó, “molts d’ests rescats rurals són realitzats pel GERA (Grup Especial de Rescats d’Altura) amb la intervenció de l’helicòpter de la Generalitat en llocs com per exemple la Murta, i les persones ferides necessiten atenció mèdica urgent, i per això l’elecció del Tulell com a pista d’aterratge millorarà encara més l’efectivitat dels rescats”.

 

Per altra part, vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó, ha aprofitat la visita per a comentar amb l’alcalde la inclusió del projecte de construcció del nou parc de bombers d’Alzira amb 6 milions d’euros en el pressupost de 2021 del Consorci de Bombers.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet