Versió per a imprimir

L'Oficina Virtual del Contribuent de la Diputació multiplica per sis l'accés d'usuaris en 2020

  • Este canal ha registrat 412.000 entrades mitjançant certificat digital en 10 mesos enfront de les 67.000 del mateix període de 2019. El servei prestat per la corporació va atendre 48.000 telefonades
  • El diputat Vicent Mascarell destaca la modernització i el reforç de la seguretat del servei prestat a la ciutadania dels municipis que deleguen la gestió de tributs a la corporació provincial
Imagen
12/11/2020

L'Oficina Virtual del Contribuent (OVC) de la Diputació de València ha multiplicat per sis l'accés d'usuaris al seu canal d'informació i gestió tributària entre gener i octubre de 2020. Les dades aportades pel servei dependent de l'àrea provincial d'Hisenda mostren un increment del 614% en este canal d'atenció tributària, passant de 67.114 accessos entre gener i octubre de 2019 als 412.309 accessos registrats en el mateix període d'enguany.

 

El diputat d'Hisenda, Vicent Mascarell, destaca el bon funcionament del servei prestat per la Diputació als ajuntaments, entitats i les veïnes i veïns dels municipis que deleguen la gestió de determinats tributs en la corporació provincial. “Este és un dels motius que cada vegada s'atenguen més consultes dels contribuents, però també l'haver reforçat l'atenció telemàtica, que recomanem als usuaris especialment en el marc actual de la pandèmia reduint l'atenció presencial en les oficines als casos que així ho requerisquen”.

 

Mascarell posa en valor l'esforç de la corporació provincial per la innovació i modernització de la gestió pública, que es posa de manifest és esta atenció tributària que cada vegada més es realitza de manera telemàtica, i apunta, en referència a les dades de l'últim mes i la reducció de les gestions presencials, que a l'octubre “s'han triplicat les telefonades respecte al mes anterior”.

 

A més dels 412.000 accessos mitjançant certificat digital a la OVC, el Servei de Gestió Tributària de la Diputació ha atés 48.202 telefonades en este període i ha respost 10.094 formularis a través d'e-mail. En total, més de 470.000 atencions sobre sol·licituds de pagament, domiciliació o fraccionament; informes de situació o embargament; i dubtes que pogueren tindre els contribuents en relació als tributs delegats a la corporació, cas de l'IBI, l'IAE i l'impost de vehicles la gestió dels quals cedixen els consistoris, o el cobrament de taxes específiques de consorcis i altres ens locals, com les de tractament de residus.

 

Major seguretat i menor temps de resposta

 

Els eixos de la gestió de l'àrea dirigida per Vicent Mascarell en estos mesos han sigut el reforç de la seguretat en les oficines de gestió tributària de la Diputació, garantint el compliment dels protocols per a fer front a la COVID-19, i les contínues millores en el servei amb l'objectiu de reduir al màxim el temps d'espera, especialment en l'atenció telefònica.

 

En esta línia, i pese a l'important increment de la gestió telefònica i virtual incentivada des de la corporació provincial per a evitar la presencialitat en la mesura que siga possible, les telefonades perdudes s'han reduït del 30% registrat al gener, amb pics de més del 40%, a l'1% de setembre, mentre que el temps d'espera mitjana registrat a l'octubre se situa per davall del minut.

 

Quant a les oficines del Servei de Gestió Tributària, localitzades a València i municipis de diferents comarques, totes elles han sigut recondicionades amb les oportunes mesures de seguretat anti COVID, cas de la central situada en el valencià carrer de Cronista Carreres, totalment renovada des d'el mes de juliol passat, o la de Llíria, recentment visitada pels responsables del servei.

 

Més de 200 ajuntaments i entitats locals de la província han cedit a la Diputació la gestió d'un o diversos impostos i taxes, unes delegacions que es continuen aprovant per unanimitat de tots els grups en els plens de cada mes, que solen incorporar en l'ordre del dia les sol·licituds de gestió tributària de consistoris i ens locals.

 

Quant a l'atenció a estos òrgans locals i les veïnes i veïns als quals correspon pagar els tributs, el telèfon d'informació tributària de la Diputació és el 96 300 05 00, a través del qual es poden realitzar alguns tràmits bàsics. A l'Oficina Virtual del Contribuent s'accedeix des de la web de la corporació provincial https://www.sede.dival.es/oficinatributaria, per a tràmits amb certificat digital o codi segur de verificació, fins i tot algunes sol·licituds sense necessitat de certificats electrònics. I queda l'atenció presencial en les oficines del SGT, tant a València com a les comarques, mitjançant cita prèvia que se sol·licita en la web https://citaprevia.dival.es/ o els telèfons 96 388 25 25 i 96 300 05 00.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet