Versió per a imprimir

Més de 12.000 famílies amb problemes hipotecaris reben assessorament jurídic gràcies a la Diputació

  • Entre 2015 i 2019 s'han registrat 10.162 procediments extrajudicials en el Col·legi d'Advocats de València, 1.627 en el d'Alzira i 278 en Sueca fruit dels convenis amb l'ens provincial
  • Estes mediacions, que en 2019 van ser subvencionades amb 435.000 euros de la Diputació, servixen per a evitar execucions hipotecàries o conflictes familiars a ciutadans dels municipis valencians
  • El Col·legi d'Advocats de València reconeix la contribució de la corporació com a promotora de la mediació per a resoldre conflictes i entrega al seu president, Toni Gaspar, el premi Berní i Català
Imagen
12/02/2020

La Diputació de València ha subvencionat més de 12.000 mediacions sobre habitatge i família entre 2015 i 2019, fruit de convenis anuals amb els col·legis d'advocats de València (ICAV), Alzira i Sueca i a través dels ajuntaments i els propis òrgans col·legiats. D'esta forma, milers de ciutadans han evitat, de manera gratuïta, execucions hipotecàries o conflictes generats per separacions, custòdies o herències amb estos procediments extrajudicials que es mantindran enguany.

 

En el passat exercici, el de 2019, la corporació provincial va destinar prop de 435.000 euros a estos convenis amb els col·legis d'advocats, que es van traduir en 1.300 mediacions en l'ICAV, 70 en el Col·legi d'Advocats d'Alzira i 61 en el Col·legi d'Advocats de Sueca. En l'històric dels cinc anys, València acumula 10.162 serveis de mediació subvencionats per la Diputació, als quals cal sumar 1.627 serveis a Alzira i altres 278 a Sueca.

 

Existixen dues vies per a sol·licitar els serveis d'intermediació hipotecària i familiar: acudint als ajuntaments de cada municipi o directament a través dels col·legis d'advocats de València, Alzira i Sueca, que posseïxen delegacions en cada partit judicial. El servei es presta als municipis i, a través dels ajuntaments, que només han d'adherir-se gratuïtament al conveni, als veïns de cada poble.

 

Un servei premiat

 

Esta contribució de la Diputació a la promoció de la mediació com a mètode alternatiu per a resoldre conflictes ajuda directament a persones i famílies que han deixat de pagar les quotes del seu préstec o preveuen que no podran pagar-les, així com aquelles en risc de desnonament. Els advocats assessoren els ciutadans i negocien amb els bancs per a aconseguir frenar estos desnonaments; tramitar lloguers socials; trobar alternatives com a dacions en pagament, quitacions del deute o renegociació dels préstecs; i denunciar condicions abusives en cas que existisquen per part dels bancs.

 

Quant a la mediació familiar, els supòsits més comuns en els quals s'actua són la revisió dels acords sobre fills en separacions o divorcis; problemes en les relacions de pares i fills; conflictes econòmics familiars per herències o altres motius; disputes per la cura de persones dependents o majors; i en general qualsevol problema de convivència familiar o enfrontaments ocasionats després de la ruptura de les parelles.

 

El president, Toni Gaspar, va rebre este dimarts el premi Berní i Català que l'ICAV concedix a la Diputació de València per la seua contribució a la mediació. En paraules de Gaspar, “apostem per la mediació enfront d'aquelles persones que s'obstinen a fer del conflicte l'escenari per a gestionar controvèrsies”. El responsable provincial recorda que “este servei va nàixer en un moment de crisi econòmica, ajudant a milers de famílies al fet que no perderen la seua casa”.

 

El servei de mediació es presta en 16 poblacions de 14 demarcacions judicials, i acaba arribant a més de 200 municipis que s'han adherit al conveni de la Diputació amb els col·legis d'advocats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet