Web didàctic del CD Els amics del samaruc

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València junt amb l’equip de Samarucs ha creat la campanya de foment de l’ús del valencià Els amics del samaruc, que, a més de les deu cançons arreplegades en el CD, presenta en el web https://elsamicsdelsamaruc.dival.es/ diverses propostes didàctiques 

CD i lloc web didàctic Els amics del samaruc

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València amb aquesta publicació aposta per la creació, per ritmes nous i per lletres que ens parlen de realitats noves. La societat del segle XXI està lligada a Internet, és multicultural, es preocupa per la tecnologia i l’ecologia, i el cançoner infantil ha de contindre també allò que forma part de l’imaginari col·lectiu.

Allà on naix la música

Vídeo amb vocabulari de les bandes de música, un minireportatge d’animació que destaca amb tocs humorístics la rellevància de les bandes de música valencianes i la seua implicació en les celebracions de la nostra terra.

Audiosèrie «Secret de sumari»

L'audiosèrie «Secret de sumari», es tracta d'una una activitat de foment de l’ús del valencià a base podcasts de ficció, amb la novel·la negra com a eix temàtic, que enllacen el record dels serials radiofònics amb les noves formes d’accedir a la informació a través de les plataformes digitals, perquè es puguen escoltar a demanda, quan i com l’oient vulga.

Web interactiu Done'm l'asguilando

El web interactiu Done'm l'asguilando és un projecte integral de centre per a treballar el disc de cançons de Nadal Done’m l’asguilando, un recopilatori de nadales de tot el territori, des del Pinós fins a Vinaròs, amb un eix comú: són cançons per a demanar l’asguilando, un obsequi en forma d’aliment o peça de roba amb què els veïns del poble ajudaven de forma solidària els més desfavorits.

Sona tan bé. Les paraules de la iaia

La campanya ‘Sona tan bé’ és una col·lecció de vídeos musicals amb els quals es pretén promocionar l’ús del valencià, en especial en escenaris urbans.<--break->

En el primer episodi, titulat ‘Les paraules de la iaia’, l’actriu Sara Vallés interpreta una jove de ciutat que s’enamora en escoltar dos de les paraules que utilitzava la seua iaia quan ella era menuda. A través d’una cançó satírica, fresca i amb reminiscències de la música dels anys 60, l’actriu posa en valor i reivindica algunes paraules pròpies del valencià que cada vegada estan més en desús, en especial entre la gent jove que habita les grans poblacions.

La terra del foc

Vídeo amb vocabulari de la pirotècnia que mostra els elements fonamentals del foc en tota festa valenciana. Un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantàni.

Bosses de tela amb els adverbis de temps

Bosses de tela amb ansa de mida 42 x 38 cm amb els adverbis de temps: adés, enguany, despús-ahir i despús-demà. Estampació feta per Artefacte. Confecció de Texáguila i dissenys de Virgínia Mínguez, Palmera.

D'on venen les falles?

Vídeo amb vocabulari faller que explica resumidament l'origen i evolució de la festa valenciana de les Falles.

Fotoreclam 2017 Trobades d'Escoles en Valencià

«Els versos de Marc» és el lema de l'estand que la Diputació de València presenta a les Trobades i que està dedicat a Marc Granell, poeta i traductor valencià de prestigi reconegut.

Imatge tornar enrere